Gylling sponser FHS

Flyvåpnets Historiske Skvadron
Hva er FHS Alle bilder: FHS

Hva er FHS

Flyvåpnets Historiske Skvadron (FHS) er en forening for blant annet aktive og pensjonerte flygere og tjenestemenn i Luftforsvaret som er glade i flyshow. Målsettingen deres er å holde de fire flyene de har i luftdyktig stand slik at også nye generasjoner kan se disse i lufta.

Gyllings bidrag

Gyllings bidrag

Gylling Teknikk AS er glade for å kunne bidra inn mot dette målet. Etter flere hundre starter var det for eksempel på tide å bytte startbatteriene på de to Havilland Vampire T-55/FB.52 som de har. Vi sponser batteriene de trenger, og tester kapasitet når det er nødvendig. Vi gir mer enn gjerne råd og veiledning til ildsjelene som driver med dette.

Gylling til stor hjelp

Gylling til stor hjelp

Kenneth Aarkvisla er Chief Pilot i FHS, og er svært fornøyd med støtten de får av Gylling. 

«Gylling har personell med flyteknisk kompetanse blant sine medarbeidere som er til stor hjelp for oss i Flyvåpnets Historiske Skvadron når det gjelder levering av batterier, råd og fagkunnskap på dette området». Han trekker særlig frem en medarbeider som har vært kontaktpersonen deres. «Erik Karlberg fra Gylling har vært vår rådgiver og kontaktperson på dette i ca 10 år. Erik har bakgrunn som flyteknikker fra Luftforsvaret F-5/F-16 og SAS med svært høy kunnskap og kompetanse på batterier til fly og luftfart. Vi i FHS er svært fornøyd med fagkunnskap og service som Gylling bidrar med til vår drift og operasjon av eks militære jet jagerfly».

Vi hos Gylling ønsker gjengen med entusiaster i FHS lykke til og håper å se de på mange flystevner i årene fremover!

Gylling har forøvrig vært leverandør av batterier til flybransjen i mange år med bl.a. spesialdesignet batteri til Sea King i over 15 år.


Les mer om FHS her: www.historicalsquadron.com