Pga. branntilløp i våre lokaler vil det ta noe lenger tid å behandle ordre. Vi beklager de ulempene dette medfører for våre kunder.

Vi var med på sommerens kuleste prosjekt

Les mer om Coastal Monitoring her
Coastal Monitoring Båten testes i basseng

Coastal Monitoring

Coastal Monitoring hadde som mål å gjøre om et eldre F2 skrog til en helelektrisk sensorplattform, som kunne kjøres manuelt, remote og autonomt. I tillegg skulle prosjektet gjennomføres på en kostnadseffektiv måte!

Med motor fra SeaDrive AS og batterier fra Gylling Teknikk, skulle man bruke plattformen til å kartlegge helsetilstanden til økosystemene i Oslofjorden. Kartleggingssystemene de brukte var blant annet sonar og ekkolodd. Funksjoner som «return to home» og «station keep» eller virtuelt anker ble også testet.

Gylling Teknikk utarbeidet et forslag Et gammelt F2 skrog er gjort om til en helelektrisk sensorplattform

Gylling Teknikk utarbeidet et forslag

Basert på Kongsberg sine krav utarbeidet Gylling Teknikk et forslag til dette prosjektet. Vi leverte 16 stk. 12V/100Ah litium-ionbatterier, som sørget for både fremdrift av fartøyet samt drift av alle systemer om bord. Batteriene ble ladet med Victron-batteriladere.

Den autonome båten hadde full kontroll på batteritilstanden via CAN-bus og alle systemene fungerte slik det var tenkt.

På dette komplekse og utfordrende prosjektet valgte Kongsberg Discovery å samarbeide med cybernetikk og robotics studenter fra NTNU og UiO, samt Frisk Oslofjord og Fosstech.

Studentene sørger for at båten kommer seg på vannet

Gylling Teknikk håper å få være med på neste års prosjekt, hvor det planlegges å oppnå litt fartsfølelse i båten, få utfordret autonomien enda mer, og videreutvikle kartleggingssensorene.