Pga. branntilløp i våre lokaler vil det ta noe lenger tid å behandle ordre. Vi beklager de ulempene dette medfører for våre kunder.

Victron med ny testversjon av ESS-løsning

Victron har nå lansert en testversjon av en løsning for dynamisk bruk av batterilagring, med mål om å spare penger på kjøp av strøm.

Victron Dynamisk ESS

Den nye algoritmen lærer seg hvordan forbruket varierer over tid, ser på tidligere og kommende tilgang på fornybar energi, får spotprisen for kommende dag direkte inn, og tar kostnaden til batterier med i beregningen.

Tilgjengelighet

Løsningen er tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den, gitt at man har noen kompatible Victron produkter. Både Multiplus og Quattro er støttet nå, og i tillegg trenger man en GX enhet, en strømmåler som kan snakke med GX enheten, og batterier som passer til oppgaven. Dette betyr i hovedsak litium, da effektiviteten på lading av blybatterier ikke gjør det lønnsomt. Vi og Victron anbefaler smarte batterier som kan kommunisere med GX enheten, for eksempel Pylontech sine rack batterier. Løsningen virker strengt tatt uten fornybar energi, men det er anbefalt da man får mer igjen for det. Det er også et krav om at utstyret er permanent koblet til strømnettverket, så dette er ikke noe for off-grid eller mobile applikasjoner.

Hvordan bruke løsningen?

For å bruke dynamisk ESS må man først skru på vanlig ESS på GX enheten, og så gå til beta-versjonen av VRM ved å legge til «beta» før vrm i den vanlige nettadressen for VRM. Der går man inn på sin installasjon -> settings -> Dynamic ESS. Der legges det inn verdier for maksimal effekt inn og ut, størrelse og kostnad på batteriene, og påslag fra strømleverandør.

Video for å komme i gang

Se på denne videoen for å komme i gang, og kontakt oss i Gylling Teknikk for å finne produkter som passer din bruk, og for å få tips og råd.